Brandbjerg Højskole

Brandbjerg er en af Danmarks smukkest beliggende højskoler. Vi er en almen højskole med ca. 85 elever. På Brandbjerg Højskole har vi over 65 fag fordelt på 8 fagmiljøer indenfor: Musik, Bæredygtighed, Projektledelse, Friluftsliv, Personlig udvikling, Kunst og håndværk, Politik og samfund samt Idræt og leg. Vi har ca. 40 ugerkurser og sommerkurser.

Væredygtighed + bæredygtighed = det meningsfulde liv
Hvis du tænker: ”Det lyder da vildt fedt”, så kan du jo bare melde dig ind. Men er du den lidt mere grundige type, så udbygger jeg ligningen nedenfor.

Det er for fedt at gå på højskole
Leder du efter et sted med plads til at trække vejret, store oplevelser og gode venner, frit valg af masser af inspirerende fag og en masse begejstring og bevægelse, så har du fundet det rigtige sted. Det er bare sjovt at gå på højskole. Og det er langt mere end det…

Det meningsfulde liv
Brandbjerg er et slags værksted, hvor du kan arbejde med dit indre kompas. Det har du brug for, når du søger et meningsfuldt liv. Efter vores mening dyrkes det bedst, når væredygtighed og bæredygtighed går hånd i hånd. På Brandbjerg handler det derfor om både at være sig selv og være noget for verden.

Bæredygtig højskole . sølvmærke i økologi

Bestil en brochure her

Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Iværksætter
Ledelse
Projektledelse
Selvudvikling
Rytmisk musik
Outdoor

Fag og emner

FAGMILJØER

Du kan blande dit helt eget skema. Med mere end 65 fag, fordelt på vores 8 fagmiljøer, kan du vælge at fordybe dig i et område eller at mikse, så det passer til dine faglige interesser og nysgerrighed.

Musik på Brandbjerg Højskole
Musik - sammen spiller vi bedre

For dig der gerne vil udforske musikken sammen med andre i sammenspil, stemmetræning, elektronisk eller sangskrivning.

Bæredygtighed på Brandbjerg HøjskoleBæredygtighed - Verden i vores hænder
Arbejd med praktisk bæredygtighed sammen med andre ligesindede.

Projektledelse på Brandbjerg Højskole
Projektledelse - Fra ide til virkelighed
En række spændende fag der lærer dig at skabe events på mange niveauer.

Friluftsliv på Brandbjerg Højskole
Friluftsliv - Det naturen gør ved dig – og det du gør ved naturen

Dyrke Friluftsliv indenfor mange genrer i noget af Danmarks smukkeste natur.

Personlig udvikling på Brandbjerg Højskole
Personlig udvikling - Kend dig selv og forstå de andre
Opnå en dybere og mere ægte kontakt til dig selv og din omverden.

Kunst og håndværk på Brandbjerg HøjskoleKunst og håndværk - Udtryk dig kreativt
Spændende fag indenfor kunst, kunsthåndværk og kreative fag.

Politik og samfund på Brandbjerg Højskole
Politik og samfund - Kunsten at navigere i kaos
Du kan dyrke politiske og samfundsmæssige fag sammen med andre ligesindede

Idræt og leg på Brandbjerg HøjskoleIdræt og leg - vi skal lege så længe vi lever!
Spændende idrætsfag og legefag, som du kan dyrke sammen med andre.

Se skemaet her

Brandbjerg er en af Danmarks smukkest beliggende højskoler

Brandbjerg Højskole herregård

Hvid og smuk står den gamle Herregård flankeret af voldgrav og ænder og med kig til parken. Lige bag ved den smukke park ligger højskolens 40 hektar store fredskov. Her starter Grejsdalen med sin smukke skrænter, høje træer og klukkende vandløb. Se billeder og vores 3 film som præsenterer området på 3 forskellige årstider her.

Skolebygningen
I den lyse skolefløj finder du værelser, spisesal, køkken, klasselokaler og foredragssal. Det er her, du kan nappe et spil bordfodbold og bordtennis, se en film på det store lærred i foredragssalen, råhygge lidt i Atriumgårdens amfiteater eller i Pejsestuen foran åben ild. Alle værelser ligger samlet og der er bad og toilet på alle værelser.

Sportshallen
Overfor skolefløjen finder du sportshallen. Her er plads til fodbold, håndbold, hockey, basket, volley og badminton. I et stort rum for sig finder du en stor klatrevæg med mange forskellige sværhedsgrader.

Musikhuset
Har du lyst til at spille musik, finder du et par fede musiklokaler lige midt i Brandbjergs bygningsmasse.

Værkstedsbygningen
Her finder du stamlokaler for mange af skolens fag.