Kalø Højskole

Om skolen

Vi mener det alvorligt

Outdoor Ranger: Velkommen på ultimative outdoor kursus, hvor jagt, vildmarksliv, kajak, undervandsjagt, "alene i vildmarken", vilde rejser og vild mad er hverdag, og hvor vi perspektiverer tilværelsen i og med naturen. Naturbenyttelse og naturbeskyttelse!

Dansk Sprog og Kultur: Lær dansk sprog og kultur på rekordtid og find fodfæste i Danmark. Alt foregår på dansk. Mulighed for praktik i lokale virksomheder. 


Vores kernefag

Dansk som 2. sprog
Kulturformidling
Skriveværksted
Forberedelse til Friluftsuddannelser
Friluftsliv
Jagt og fiskeri
Naturen
Natur og Miljø
Outdoor
Samfundsfag

Fag og emner

Outdoor-ranger Vi tilbyder et unikt kursus i outdoor, hvor jagt, vildmarksliv og det maritime kombineres. Kurset udbydes i samarbejde med blandt andre Danmarks Jægerforbund og Jon Jensen, som er vinder af "Alene i vildmarken 2017".

Se indholdsplan 

Outdoor ranger film

Dansk Sprog og Kultur. Her kan du tilegne dig det danske sprog og den danske kultur på rekordtid. Alt foregår på dansk. Om formiddagen har vi klassiske sproglige discipliner og om eftermiddagen anvender vi sproget i praktiske og kreative kulturfag. 


Praktiske informationer

En højskole midt i nationalparken

Højskolen ligger i Nationalpark Mols Bjerge på et af de smukkeste steder i Danmark - inderst i Århusbugten ved Kalø Vig, og blot en halv times kørsel fra Århus. Skolen består af en blanding af gamle bygninger og nyere huse samlet omkring haver og hyggelige gårdrum.

Højskolens kostforplejning varetages af restaurant SMAG, Ebeltoft, under ledelse af indehaver og kok Jakob Vinkler.