Kender du en, der er ensom?

Højskolerne er med i Folkebevægelsen mod ensomhed, fordi vi meget gerne vil medvirke til at mindske antallet af ensomme i Danmark.

Flere end 210.000 danskere føler sig ofte ensomme...

Op til 10 % af unge i Danmark er ramt af ensomhed, og ser man på hele befolkningen er det over 210.000 mennesker.

Flere af os kender sikkert nogen, der ofte føler sig ensomme. Men ensomhed er desværre et tabubelagt emne, og følelsen forstærkes, hvis man ikke deler den med nogen. 

Det kan vi gøre noget ved. Derfor er flere end 45 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder for første gang nogensinde gået sammen for at skabe Folkebevægelsen mod Ensomhed. En bevægelse, der vil gøre det til en fælles sag at tale om ensomhed og finde nye muligheder for fællesskaber.

Mål: Halvér antallet af ensomme

Visionen for folkebevægelsen er stor: Vi vil halvere antallet af ensomme danskere inden 2020 (fra  212.000 danskere i 4. kvartal 2014 (svarende til 4,6%) til 106.000 i 2020).

Følg folkebevægelsen på www.modensomhed.dk og på Facebook.

Højskolernes rolle

Højskolerne kan bidrage med erfaringer og fortællinger om at blive løftet ud af ensomhed i kraft af højskolens forpligtende fællesskab. Og Folkebevægelsen kan bidrage til at styrke og bevidstgøre højskolerne i deres arbejde med ensomme elever og kursister. Læs mere om højskolernes rolle.