Askov Højskole

Askov Højskole er en jysk folkehøjskole fra 1865 mellem Kolding og Esbjerg, der betragtes som højskolernes "flagskib" og Grundtvigs "højborg". På Askov brydes kultur og udvikling og historie og nytænkning, og højskolen er et åndehul med fokus på fordybelse, liv, samvær og faglig og menneskelig udvikling. .

Om skolen

Askov Højskole - et åndehul i Jylland, hvor du kan udvikle dig og blive klogere.

Askov Højskole er en historisk højskole med fingeren på pulsen. Hos os får du derfor både det ægte højskoleliv og det bedst tænkelige afsæt til at komme videre med dig selv og det, der interesserer dig.

På Askov Højskole kan du vælge mellem seks linjefag, der bevæger sig inden for hovedområderne medier, kultur og teknologi “Journalistik og Medier“, “Film og TV“, “Litteratur og skrivekunst“, “Game Design og VR“, “Robotter og VR“, “Danish Language and Culture“.

Alle fag har fokus på medier og udtryksformer, og vi dyrker historie fortællingen og det, der sætter tingene i perspektiv og giver livet mening og værdi. 


Vores kernefag

Dansk som 2. sprog
Fortællinger
Litteratur
Film
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Medier
Radio
Spiludvikling
Robotteknologi

Fag og emner

Linjefag på de lange kurser:

Derudover kan du vælge mellem en række valgfag inden for musik, kunst, retorik, psykologi, alternativ idræt, webdesign, iværksætteri, foto, maker spacers, filmklub osv.

På tværs af linjerne mødes vi desuden til en række fællesfag, hvor der er mulighed for at fordybe sig i spørgsmål, der er fælles for linjefagene og højskolelivet. Netop nu er fællesfagene: Morgensamling, Projektlaboratoriet, Projektværkstedet, Verden omkring dig og foredrag, koncerter m.m.

Korte kurser:

Askov Højskole har en lang række korte ugekurser året rundt - for voksne, seniorer og familier. Læs mere om vores korte kurser på vores hjemmeside.


Praktiske informationer

  • Centralt placeret mellem Aarhus, Odense, Kolding og Esbjerg
  • LIgger i naturskønt og historisk område tæt ved Kongeåen 
  • 3 km fra intercity-station i Vejen med forbindelse til hele landet
  • Har musikfaciliteter, idrætssal, motionsrum og stort parkanlæg
  • Har et af Danmarks største privatejede biblioteker
  • Giver rabat til et af Danmarks største idræftscentre kun 1 km væk
  • Arr, koncerter, foredrag, debatter osv med fri adgang til kursister.

Book en rundvisning!