Idrætshøjskolen Aarhus

På Idrætshøjskolen Aarhus kan du dyrke dine interesser, udfordre eksisterende egenskaber og tilegne dig nye i trygge rammer. Du kommer på en rejse, hvor du får udvidet din horisont og får bevæget dig både fysisk, mentalt og socialt gennem idræt, musik og kultur. Dyrk boldspil, fitness, dans, TeamGym, outdoor, triatlon og utrolig meget mere.

Om skolen

Idrætshøjskolen Aarhus

Idrætshøjskolen Aarhus byder vi på en verden af idræt, musik og kultur, hvor du kan dyrke dine interesser, teste dine grænser, udvide din horisont og leve livet i et fællesskab, som du sandsynligvis aldrig kommer til at opleve igen.

Musikken spiller i øvrigt en væsentlig rolle på IHÅ, og vil du ved siden af idrætten udvikle dine musiske kunnen eller starte helt fra bunden, har du rig mulighed for at vælge musiske fag; sangskrivning, kor, stemmetræning, band, guitar og klaverundervisning. Uanset om du er erfaren eller helt nybegynder.


Vores kernefag

Boldspil
Fitness
Fodbold
Outdoor
Skisport
Surfing
Dans
Musik
Naturvidenskab

Fag og emner

Idrætsspeciale eller Akademi

Du sammensætter og tilpasser selv dit skema efter dine egne ønsker og interesser.

Du vælger, om du vil være elev på et af vores akademier eller være elev med to idrætsspecialefag.

  • Vælger du et af vores akademier - fodbold eller håndbold - vil du have fuld fokuseret undervisning i dette fag fire gange om ugen. Du får dermed mulighed for at fordybe dig i din interesse.
  • Vælger du at have to idrætsspecialer, sammensætter du selv en kombination af et idrætsspeciale A og et idrætsspeciale B. Begge fag træner du to gange om ugen.
  • Derudover har vi et specielt tilbud, hvor du kan vælge Science Højskole. Science Højskolen består af temaer inden for den naturvidenskabelig verden, som du med en problemorienteret og undersøgende tilgang vil gå i dybden med fire gange i ugen (lige som akademierne).

Læs hvilke idrætsspecialer du kan vælge her

Herudover vælger du:

Du har også mulighed for at vælge mellem en stribe tilbudsfag.  

Leg med kombinationerne og sammensætte dit skema her


Praktiske informationer

På højskole i storbyen ved vandet, skoven og stranden

IHÅ råder vi over nogle af Danmarks bedste idrætsfaciliteter, som sikrer, at du får de perfekte træningsforhold hele året rundt, uanset hvilke fag du vælger. Vi ligger i idrætsanlægget Vejlby-Risskov Centret, der bl.a. består af idrætshaller, svømmehal, kunstgræsbane, spring- og motorikhal, squash- og tennishal samt udendørs tennis-, fodbold- og beachvolleybaner. Derudover råder vi over vores eget multihus med dansesal og fitnesssal.

Og så har vi praktisk talt skov, vand, strand og storby lige i baghaven. I gå-afstand finder du Riis Skov, hvor der også er tilgang til havet og stranden. Med et lille kvarter på cykel rammer du Aarhus midtby, hvor du får alt, hvad en storby byder på af kultur- og samfundsliv, hvilket vi udnytter til fulde. 

Vil du vide mere, så send os en mail på ihaa@ihaarhus.dk eller ring til os på 8621 3800 - Du er altid velkommen til at besøge os og få en rundvisning!