Jyderup Højskole

Vi bor på et slot op af skoven med udsigt over Skarresø og et stenkast fra stationen med direkte tog til København. Vi er en mindre højskole med tid til den enkelte elev, og rum til at vi alle kan lære hinanden rigtig godt at kende. Vores linjefag er Musik/Elektronisk Musik, Kunst, Skrivehold, Grøn Guerilla og Det Lille Jordbrug.

Om skolen

På Jyderup Højskole har vi god tid til den enkelte elev, og det er noget nær luksus at blive undervist af vores dygtige lærere på hold med kun 6-12 elever. Det giver god tid til din læring og udvikling i musik, skrivning, kunst eller hvad du nu har valgt. De fleste bor på dobbeltværelser, og hvis du har brug for lidt alenetid, har vi rigelig plads og dejlig natur lige ud for døren.

Professionel og praktisk undervisning 

Vi har en høj faglighed og stærke kompetencer inden for de fag vi udbyder. Alle vores lærere er professionelle inden for deres fag, og er fx udøvende kunstnere eller musikere. Derudover inviterer skolen jævnligt både danske og internationale kunstnere og gæstelærere til workshops eller foredrag.

Vi samarbejder med nationale organisationer, foreninger, lokale virksomheder og bæredygtige first movers inden for jordbrug og økologi. Vi har åben scene, udstillinger på det lokale galleri og koncerter lokalt eller i København 

Hos os er der højt til loftet og plads til nye ideer,  og som elev er du selv med til at skabe dit ophold. Vi ser højskoleopholdet som starten på noget nyt, en ny vej, en afklaring eller ny udvikling.


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Have
Natur og Miljø
Dansk som 2. sprog
Skriveværksted
Elektronisk musik
Musik
Kunst
Vævning
Yoga

Fag og emner

Du bruger mest tid på dit linjefag, tre dage om ugen, og supplerer med valgfag 1½ dag om ugen

 

ELEKTRONRISK MUSIK - Vi har lydstudier til elektronisk musik, hvor du kan komponere og produce egen elektronisk musik på din computer. 

LEVENDE MUSIK - Afprøv dig selv og dine ideer på et lille musikhold, hvor vi skal skrive musik, komponere musik, producere og spille vores egen musik.

DANSK SPROG & KULTUR - Et danskkursus, hvor du også lærer om dansk historie og kultur.

SKRIVEHOLDET - Et lille, ambitiøst skrive-værksted med god tid til dig og din skrive-projekter og til at fordybe dig i litteraturen.

KUNST - På kunst kommer du til at arbejde med din individuelle praksis i kunst. Samtidig har vi fokus på fællesskab, gruppedynamik og abstrakt tænkning i kunst.

GRØN GUERILLA - Sæt gang i en grøn revolution til gavn for  natur og klima, mens du lærer at dyrke jord og have bæredygtigt?

DET LILLE JORDBRUG - Et kombineret højskole- og praktikophold. 12 ugers højskole afbrudt af praktik på små eksperimenterende jordbrug.

LÆS OM VORES VALGFAG - Musik, Yoga, Udeliv, Mikrosociologi, Biavl, Træsnitning, Vild Dialog...


Praktiske informationer

Tilmelding 

Tilmeld dig her (vi har løbende optagelse)

Fællesskab

På en højskole er du en del af et fællesskab. Hver morgen starter med morgensamling. Vi synger og hører et oplæg fra en lærer eller en elev, om noget han eller hun brænder for, eller synes er vigtigt at bringe videre. Hver onsdag er der elevmøde, hvor I diskuterer alt fra elevbar, festudvalg og hinanden. Vi har fællesfag, fælles udflugter og arrangementer som koncerter, foredrag og andre happenings om aftenen eller i weekenden.

Mad

Jyderup Højskole gør vi meget ud af maden, og vi har en dygtig kok ansat, der med sine hjælpere laver mad og bager brød til os hver dag. Det er vigtigt for os at lave mad efter årstidens grønt, bruge resterne i stedet for at smide dem ud og spise mindre kød. Se køkkenets Instagram @kokkenjyderuphojskole.

Dit værelse

Du deler værelse med en anden elev af samme køn, med mindre du har valgt enkeltværelse. Værelset er dit hjem, mens du er her, så du er velkommen til at tage plakater, planter eller andet med, der kan gøre værelset til dit.

Diverse

  • Wi-fi i hele huset, men en computer skal du selv have med.
  • Sø og skov uden før døren
  • Brændefyret sauna
  • Bålplads og klatretræ
  • To kajakker
  • Urtehave