Musik og Teaterhøjskolen

Dyrk dine interesser sammen med andre unge, der brænder for musik, lydteknik, sang, elektronisk musik, dans, teater og nycirkus. Vi skaber rammerne for, at du kan udvikle dig personligt og møde nye mennesker. Du får tid og rum til at fordybe dig i dine interesser og bliver en del af et kreativt fællesskab. Få en oplevelse for livet!

Om skolen

Sang | Musik | Lydteknik | Elektronisk Musik | Teater | Dans | NyCirkus & masser af spændende valgfag på vores højskole

Kombinér dit højskoleophold efter dine interesser

LYST til oplevelser

LYST til venskaber

LYST til at lære

og ikke mindst lyst til at blive inspireret og inspirere andre!

På vores højskole er der plads til alle - og der er også plads til dig!

Vi lægger vægt på at skabe de bedste rammer for at du kan udfolde, udfordre og udforske dig selv - både fagligt og personligt.

Har du LYST?

til at møde nye, spændende mennesker, blive begejstret, er du parat til at arbejde for sagen og indstillet på at vise dine resultater frem på scenen, så vil du opleve noget, du aldrig glemmer.

Vi tilgodeser elever på både begynder- og fortsætterniveau. Vi giver undervisning på et højt fagligt niveau, og mange af vores elever vælger at fortsætte på videregående teater- eller musikuddannelser.

Læs mere på musikogteater.dk

Vores kernefag

Cirkus
Dans
Elektronisk musik
Forberedelse til Scenekunstuddannelser
Lydteknik og lydstudie
Musik
Rytmisk musik
Sang
Skuespil
Teater

Fag og emner

Musik
Du får en masse praktisk og teoretisk undervisning. Vi spiller i bands. Du indspiller i vores lydstudie og udgiver musikken.

Sang
Du får stemmeteori, sangteknik, fortolkning, improvisation, mikrofonteknik og sang i bandsammenhæng, lead-/ backingsang eller a cappella.

Lydteknik
Du lærer studieindspilning i Pro Tools. Alt om mixeren, mikrofoner, effekter, PA anlæg og live-lyd. Egne studieprojekter og koncerter/turné.

Teater
Du og den kreative proces er i fokus. Karakterarbejde, fysisk træning, leg, improvisationsforløb og tekstarbejde. Bliv en troværdig skuespiller.

Dans
At arbejde med dans som kunstnerisk form er at mærke kraft, sårbarhed, rytme, puls, vægt, en fornemmelse af frit fald, begejstring.

Elektronisk Musik
Sæt din egen musik i fokus. Lær en masse omkring e-musik (teori/praksis) og få feedback på din egen musik. Uanset om du er ny eller øvet.

NyCirkus
NyCirkuslinjen er en god kickstart for dig, som overvejer en karriere inden for cirkus eller fysisk teater.

Alle afslutter opholdet med en turné, hvor vi spiller koncert/viser performance eller teaterstykke for et live publikum.

Valgfag og Fællesfag
Spændende valgfag, projektuger, tværfaglige projekter og fællesaftener.

Musik og Teaterhøjskolen er oprettet i 1984 og har til huse i et ombygget mejeri. Vi har 500 kvm. teatersal med professionelt lysudstyr, kostumekælder, paryksamling og sminkerum samt veludstyrede musiklokaler, som står til elevernes rådighed 24 / 7.

Til hverdag har vi linjefagsundervisning i musik, sang, lydteknik, elektronisk musik, teater, nycirkus og dans om formiddagen men i linjefagsugerne er der også linjefagsundervisnig om eftermiddagne / aftenen. Hverdagsskema

Vi har et bredt udbud af valgfag hvert semester. Emnerne for valgfagene varierer. Dog vil vi næsten altid udbyde vores linjefag som valgfag, så du har mulighed for at stifte bekendskab med et eller flere af de andre linjefag. Herudover kan du vælge valgfag med mere alment indhold. Valgfagene er placeret om eftermiddagen og aftenen.

På tværs af linjerne
Da alle vores linjefag fokuserer på arbejdet med forskellige former for kunstnerisk udtryk, er der rig mulighed for at lave tværfaglige, enestående og inspirerende samarbejder på tværs af linjerne både til hverdag, i intensive perioder, i forbindelse med fælles projekter og turné.

Ikke uden grund hedder vores Elevforeningen for tidligere elever GlemmerDetAldrig.