Ry Højskole

Du tilmelder dig med et af 6 hovedfag: Verden omkring os, Billedkunst, Friluftsliv, Keramisk design, Musik eller Teater. Efter 6 eller 7 uger kan alle vælge 2 nye hovedfag. 25 sidefag giver masser af muligheder for enten at fordybe sig eller prøve meget forskelligt. Stikord: fællesskab, fordybelse, opmærksomhed, bæredygtighed og samarbejde.

Om skolen

Tag på højskole og få mulighed for at koncentrere dig om det, du holder mest af.

Der har været højskole i Ry 126 år. Bygningerne, naturen omkring os og nogle ganske få og enkle leveregler er de samme, men det er dig, der sammen med dit hold og de ansatte former det liv, vi deler, mens du er her.

Vi glæder os til at møde dig, ser frem til at udfordre dig - men ser lige så meget frem til de udfordringer, du kommer med til os. Du kan glæde dig til for en stund at glemme alt om eksaminer og kompetenceudmåling, og i stedet fordybe dig i alt det, du holder mest af.

Når du tilmelder dig vælger du et af 6  hovedfag. Verden omkring os, Billedkunst, Friluftsliv, Keramisk design, Musik eller Teater. Dit valg gælder de først 6 eller 7 uger. Herefter vælger alle 2 nye hovedfag og en række andre fag. Mere end 25 sidefag giver dig mulighed for både af prøve meget bredt eller fordybe dig. Måske er fagene ikke de vigtigste. Måske er det netop de stikord vi styrer efter, der betyder mest: fællesskab, fordybelse, opmærksomhed, værdighed, tillid, bæredygtighed og samarbejde.

Læs mere på www.ryhojskole.dk

 

 


Vores kernefag

Billedkunst
Keramik og Raku
Friluftsliv
Lydteknik og lydstudie
Musik
Sangskrivning
Teater
Samfundsfag
Skriveværksted
Yoga

Fag og emner

 

FAGGRUPPER:

 

Fællesfag

Du kan sammensætte dit eget skema og vælge netop de fag du ønsker dig mest, men der er også en række stunder, hvor vi går efter fællesoplevelser. Hver uge er der fællestime eller temaformiddag, hvor alle skolens elever samles til foredrag eller en fælles aktivitet. Det kan være en diskussion om et aktuelt emne forberedt af en gruppe elever. Det kan også være et foredrag om noget en lærer er særlig optaget af. Måske skal vi på orienteringsløb i skovene omkring Himmelbjerget.


Praktiske informationer

 • SKEMA
  Du sammensætter dit skema, når du er ankommet. Når du tilmelder dig, skal du samtidig tilmeldes et hovedfag. Valget gælder de første 6 eller 7 uger. Herefter kan der vælges frit.
   
 • KURSER
  De lange kurser begynder i januar og august. På forårsholdene er der mulighed for at slutte sig til 7 uger senere. Ry Højskole har sommeren igennem ugekurser.
   
 • RAMMERNE
  Vi har værksteder til Billedkunst og Keramik, smukke rum til samtalefagene, helt nye musiklokaler med studiefaciliteter og en stor, syv-kantet og veludstyret teatersal med kostumekælder og sminkerum.
   
 • BELIGGENHED
  Ry Højskole ligger lige overfor stationen - ½ time med tog til Århus og 3 timer til København. Fra søbredden i haven åbner Søhøjlandet sig. Tag en af højskolens kajakker eller kanoer i haven ned til Møllesø.

Læs mere på www.ryhojskole.dk