Unge ambassadører skaber syngende generationsmøde

Udgivet 06-04-2018
Ambassadører Fællessang

REPORTAGE. "Hvor er vi heldige, at I kom", siger en kvinde på vej ud af lokalet efter halvanden times fællessang på plejehjemmet Lotte. Tilbage står en gruppe smilende unge og udveksler sjove historier, som de 70 år ældre beboere har underholdt dem med i mellem sangene.

"HØJERE" lyder det fra hjørnet af lokalet, da Katinka, Tobias og Nanna byder velkommen til fællessangsarrangementet "Lad hjertet tale", som de har arbejdet på, siden de mødtes for første gang til Højskolernes Topmøde i januar. De er en del af Højskolernes Ambassadørnetværk, der har til formål at dele højskoleånden med folk - udenfor højskolernes rammer.

Katinka hæver stemmen for at imødekomme ønsket fra den ældre kvinde, der råbte. Vi lægger ud med "Det er i dag et solskinsvejr" og trods lidt opstartsproblemer med Højskolesangbogens små bogstaver og komplicerede registre, synges eller nynnes der med fra alle borde.

Jeg er taget til plejehjemmet Lotte for at opleve, hvad der sker, når tre unge højskoleentusiaster afholder fællessang for en flok ældre beboere og deres pårørende. Jeg er havnet over for en gammel sømand, Hardy, der høfligt præsenterer mig for sine sidemænd franske Morris og 97-årige Inger. Ved siden af mig, hjælper et venindepar hinanden med at finde frem til de rette numre og nynner lidt sporadisk med til sangene, de ikke kender i forvejen.