Højskoleelever slipper perfektionismen: "Vi lærer noget af alle strøg"

Udgivet 15-10-2018
Højskoleliv Højskolekurser

Emma Freja Pedersen og Astrid Marie Storgaard er i fuld gang med deres afgangsprojekt på højskolen. Og midt imellem penselstrøg og tushtegninger finder de tid til en snak om kunst og forventninger – ikke mindst til en selv.

Astrid Marie Storgaard

Det er en proces at lære at slippe dét, der gør os trygge og bevæge os ud over det.

Emma Freja

De to unge kunsttalenter har i løbet af deres højskoleophold arbejdet meget med ideen om, at et maleri skal være på en bestemt måde. At det billede, man har i hovedet af, hvordan det skal ende, ikke nødvendigvis ender sådan. Og være okay med det. De har fundet ud af, at det er en proces at lære at slippe planen, og at værket som regel bliver meget bedre, hvis man tør gøre det:

“Vi fortolker jo det, vi arbejder med. Det er en proces at lære at slippe dét, der gør os trygge og bevæge os ud over det. Der sker ikke noget ved at lege med det, ødelægge det totalt eller bringe det i en anden retning, end vi havde tænkt os fra start. Når vi maler, kan vi bare male det over og starte forfra. Vi lærer noget af alle strøg, siger Emma Freja Pedersen, der har billedkunst som linjefag.