Velkommen til to nye højskoler

Udgivet 04-01-2019

Roskilde Festival Højskole og Oasehøjskolen åbner for første gang dørene for elever i januar 2019. De to meget forskellige højskoler er gode eksempler på højskolens mangfoldighed. De bygger begge på klassiske på højskoleværdier. Roskilde Festival Højskole er også inspireret af frivilligheds- og skaberkulturen fra festivalen. Oasehøjskolen er inspireret Folkekirkens evangelisk-lutherske grundlag.

I januar måned byder vi velkommen til Roskilde Festival Højskole og Oasehøjskolen. Fælles for dem er, at de begge de hylder den almene, folkeoplysende ramme og tradition, som højskolen er. Men i deres udgangpunkt er de meget forskellige og det illustrerer kun den mangfoldighed, der præger højskolebevægelsen.

Lærerne står klar på Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er som navnet antyder tæt knyttet til Roskilde Festival. Højskolens værdier er præget af det frivillige engagement, det humanitære fokus og den skaberkraft, der hvert år udgør begivenheden og fællesskabet på festivallen og det kommer til at præge højskolen. 

 

Se skolens profil www.hojskolerne.dk

 

Roskilde Festival Højskole har i løbet af efteråret offentliggjort alle navnene på deres undervisere, som står klar til at tage imod højskolens første elevhold den 6. januar 2019. Og de glæder sig. Morten Grimstrup, der skal undervise i almene højskolefag, har indtil for nylig været lærer på Testrup Højskole. Han glæder sig til at tage på den opdagelsesrejse, det er at bygge en helt ny højskole fra bunden.

Jeg er spændt på hvilken nysgerrighed, vi kan vække blandt vores elever. Samtidig er vi den nye pige i klassen som højskole, og vi kommer helt sikkert til at prøve nogle anderledes ting af og fejle undervejs. Men det bliver vigtigt, at vi gør det — for højskolebevægelsens skyld.

Morten Grimstrup, underviser i almene fag

Mette Svalgaard skal undervise i hovedfaget Politik på Roskilde Festival Højskole og kommer fra en stilling som pressemedarbejder i Kræftens Bekæmpelse. For hende handler det om at give sine elever redskaber og mod til at stå op for dét, de tror på.

I mit fag skal vi udforske vores egne holdninger, og vi skal arbejde med metoder til forandring. Simpelthen blive aktive medborgere, der tager kritisk stilling til den verden, vi er en del af. Både i Danmark og globalt.

Mette Svalgaard, underviser i politik.

Roskilde Festival Højskole, der er bygget fra ny i det kreative bymiljø Musicon, kombinerer Roskilde Festivals erfaringer inden for bl.a. frivilligledelse og bæredygtighed med det bedste fra højskoleverdenen. Højskolen tilbyder hovedfag i kunst, ledelse, maker, musik, politik og journalistik.

Det første hold elever bliver på godt 60 unge mennesker.

 

Læs mere om Roskilde Festival Højskole

 

undefined

Oasehøjskolen vil lære eleverne social ansvarlighed

Oasehøjskolens vision for skolen er ifølge hjemmesiden: "I den glimrende almene, folkeoplysende ramme og tradition, vi har hertillands - at være et sted, hvor åndelig, evangelisk-karismatisk fornyelse går hånd i hånd med personlig dannelse og udvikling.".

 

Se skolens profil på www.hojskolerne.dk

 

Forstander for Oasehøjskolen, Steen Balle Kristensen, taler meget for, at højskolen skal danne de unge til fremtiden, til at være socialt ansvarlige. 

"Jeg er spændt på, om vi lykkes med at gøre dem nysgerrige på fremtiden og skaber rammer, hvor de kan finde deres egne holdninger."

Forstander Steen Balle Kristensen 

Udover almene fag sætter skolens kristne udgangspunkt også præg på fagene. Eleverne skal reflektere teologisk og etisk over det, de møder undervejs.

Det første hold bliver på godt 30 elever.

 

Læs mere om Oasehøjskolen

 

undefined