Højskolerne i intenst fodboldopgør for verdensmålene

Udgivet 08-06-2021

De tidligere landsholdsspillere - og nu højskolelærere - Morten Bruun og Julie Hauge m.fl. går på banen mod blomsten af højskoledanmarks foldboldungdom, når Højskolerne på fredag deltager i en 12-timers åbningskamp af EM-fanzonen på Ofelia plads.

Højskolernes all-star fodboldhold stiller med en intimiderende startopstilling, der blandt andet involverer tidligere landsholdslegender, en generalsekretær m.fl., når de skal spille mod højskoleungdommen.

Åbningskamp sparker (fodbold)fællesskaberne i gang

Denne sommer er Danmark vært for fire kampe i forbindelse med EM i fodbold. I anledning af værtskabet, vil det være muligt at deltage i fodboldfesten på Ofelia Plads i København i perioden, hvor slutrunden spilles.

For at markere åbningen af fanzonen d. 11. juni, deltager Højskolerne - sammen med politikere, fodboldlegender (Preben Elkjær, Michael Laudrup og sønner m.fl.) og andre organisationer - i en 12-timers showkamp, der udover at sparke EM-festen i gang, også har til formål at skabe opmærksomhed omkring bæredygtig udvikling.

Om 12-timers kampen

Kampen spilles non-stop over 12 timer med kick-off d. 11. juni klokken 6 til klokken 18 og omfatter syv af FN’s 17 verdensmål:

Sundhed og trivsel • Kvalitets-uddannelse • Ligestilling mellem kønnene • Mindre ulighed • Klimaindsats • Fred, retfærdighed og stærke institutioner • Partnerskaber for handling

På mål for verdensmålene

Ambitionen med 12-timers kampen er at sætte fokus den danske idræts- og foreningskultur, og hvordan dansk fodbold er en del af noget større. Derfor spilles hver kamp til ære for ét af de 17 verdensmål.

I bedste højskolestil, bliver det eleverne mod lærerne, når Højskolerne går på banen kl. 15.40-16.00 på fredag. I løbet af kampens 20 minutter kan du blandt andet opleve tidligere landsholdsspiller Morten Bruun, der var en del af truppen, da Danmark vandt EM i 92. I dag underviser han på Idrætshøjskolen i Århus, hvorfor han har kvalificeret sigt til Højskolernes all star-lærerhold.

Mød også højskolelærer og viceforstander på Gerlev Idrætshøjskole, Julie Hauge, der er tidligere landsholdsspiller i fodbold og har over 400 elitedivisionskampe 6 danske mesterskaber bag sig.

Derudover gæster Generalsekretær i Højskolernes forening (og tidligere kulturminister) Elsebeth Gerner Nielsen banen, når hun vil stå på mål for holdet - og for verdensmålene. En målmandstjans, der ligger fint i tråd med hendes formandskab for UNESCOS nationalkommission.

Modstanderholdet består af en gruppe håndplukkede tidligere højskoleelever, der vil give all star-legenderne kamp til stregen, når Højskolerne går på banen for verdensmål 3 – sundhed & trivsel.

Følg #EMpåhjemmebane på sociale medier.