Hvad er en højskole?

Højskoler er kostskoler, hvor du bor og har undervisning inden for de fag og emner, der interesserer dig. Der er ingen eksamen forbundet med undervisningen, og det kræver ingen bestemte forudsætninger at deltage. Højskolen er for alle.

Ingen adgangskrav, eksamener eller karakterer

Det kræver ingen specielle forudsætninger eller uddannelsesmæssig baggrund at blive elev på en højskole. Du får heller ikke karakterer eller skal gå til eksamener, når du afslutter dit ophold. Til gengæld får du lov til at forme undervisningen sammen med dine lærere, så du kan gå i dybden med de projekter og temaer, du synes er spændende.

Sammensæt dit eget skema 

Du kan vælge mellem 300 forskellige fag på de danske højskoler, så der er gode chancer for at finde noget, der interesserer dig. 

Se de forskellige fag og faggrupper

Højskole døgnet rundt

Folkehøjskoler er kostskoler, hvor du bor, læser, sover, spiser, fester og følger selvvalgt undervisning sammen med en masse nye mennesker. Du kan vælge fag inden for områder som samfundsfag, humaniora, natur, kunst, idræt, musik med mere. Derudover vil du blive udfordret på dine holdninger og idéer gennem fællestimer, foredrag og livet sammen med andre. I løbet af dit højskoleophold vil du både få nye sociale, personlige og faglige perspektiver.