Krogerup Højskole

Krogerup er en højskole for dig, der vil forstå den verden, du lever i - og føler et ansvar for den. Nogle kommer til Krogerup for at tænke sig om eller prøve sig selv af fagligt i et trygt miljø. Andre kommer for at forandre verden kunstnerisk, politisk eller på anden vis. Ingen årsager er rigtigere end andre, og alle er velkomne på Krogerup!

Om skolen

EUROPA BRÆNDER · FOTOGRAFI · JOURNALISTIK & MEDIER · STORBYENS PULS · VERDEN BRÆNDER · JORDEN KALDER · FILM, SERIER & DOKUMENTAR 

_____________________________________________________

Uanset hvilket hovedfag, du vælger – Film, Serier & Dokumentar, Jorden Kalder, Fotografi, Storbyens Puls, Verden Brænder, Journalistik & Medier eller Europa Brænder – er det din nysgerrighed, der bestemmer retningen.

Fri for karakterer kan du blive klogere på dig selv, menneskerne omkring dig og de fag, du vælger at dykke ned i. Krogerup Højskole er – kort fortalt – uddannelse af høj kvalitet båret af begejstring og forundring plus spændende rejser, nye venskaber, havbad i Øresund, morgensang, fodbold i parken og meget mere.

Læs mere om Krogerup Højskole

Du kan også følge os facebook eller find os på Instagram: krogeruphojskole

Pitstop på Krogerup

På Krogerup Højskole udbyder vi pitstop-pladser til studerende, der er i gang med en videregående uddannelse, og som trænger til en pause fra studiet. Pitstoppere får reduktion i ugeprisen.

Vil du høre mere om mulighederne for pitstop, så kontakt vejleder Anne Steen Himmelstrup: anne@krogerup.dk

Læs mere om pitstop her.

 

 

 


Vores kernefag

Arkitektur
Fotografi
Keramik og Raku
Kunst
Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Film
Journalistik
Politik
Rejser (over 2 uger)

Fag og emner

Du sammensætter selv dit forløb med et hovedfag og 3-4 valgfag.

Hovedfag på Krogerup Højskole:

JORDEN KALDER Klimakamp, naturkærlighed og økologisk produktion

EUROPA BRÆNDER Politisk højskole om et Europa i opbrud

JOURNALISTIK & MEDIER Journalitisk produktion, nye medier og samfund

FOTOGRAFI Kamerateknik, digital billedbehandling, mørkekammer, kunstfoto 

VERDEN BRÆNDER Aktivisme, politik og kampagnearbejde

FILM, SERIER & DOKUMENTAR Skab din egen film eller dokumentar

STORBYENS PULS  Arkitektur og bysociologi i teori og praksis

Valgfag:

Body Studies · Bogbinding · Dans · Den levende streg med Louisiana · Den store julefrokost · Den unge digters lidelser med Katinka · Det Digitale Menneske · Det eksotiske Sverige · Drama · Dyrk det · Eventmaking · Heksekreds · Football Forever · Friluftsliv · Keramik · Med litteraturen i vildmarken · Mod til at leve · Psykologi · Radio & podcast · Musik · Sex, kærlighed og kommunikation · Skriveværksted · Social entrepreneurship · Syng ud

 

 

 


Praktiske informationer

På demokratihøjskolen i Humlebæk bor du naturskønt på en fredet herregård omgivet af skov og strand og stadig kun en halv time fra København.

Et ophold varer om foråret 8, 12 eller 24 uger og om efteråret 7, 8 eller 18 uger og består af undervisning i hovedfag og valgfag samt en rejse på mindst to uger. Opholdet afsluttes med et afgangsprojekt i dit hovedfag.

Derudover er et højskoleophold på Krogerup spækket med fester, faglige arrangementer og socialt samvær med en masse andre unge mennesker. Udover din undervisning både sover og spiser du på skolen, og du deler hverdag og fest med en masse andre unge mennesker.

Du kan også være med til kunstklub om mandagen, synge i højskolens kor hver onsdag aften, og tirsdag har vi Krogerup Café med foredrag, politisk debat, film og koncerter. Om foråret arrangerer vi desuden vores egen festival, Maybeats og flytter i juni hele højskole til Folkemødet på Bornholm.

Højskolen er også det, du og dine nye venner selv skaber; morgenbadeklub, radiobiograf, loppemarked og hverdagsaktivisme i alle afskygninger - du vil blive overrasket over, hvad der kan lade sig gøre, når man gør det i fælleskab!