Hvad kan du forvente dig af et højskoleophold?

Udgivet 23-08-2019
Højskoleliv Fællesskab

99 procent af de elever, vi har spurgt, er tilfredse med deres højskoleophold. Det viser en undersøgelse foretaget på højskolernes forårshold i 2019. Så hvis du er en af de mange højskoleelever, der lige har taget hul på et af efterårets lange kurser, kan du ifølge undersøgelsen varme dig ved tanken om et ophold, der lever op til dine forventninger.

Opstart på højskole

Forventningens glæde

Vi har i foråret 2019 lavet en evaluering af forårsholdenes oplevelse af at gå på højskole, og ifølge den er 99 procent af de tidligere elever tilfredse med deres højskoleophold.

Undersøgelsens resultater er godt nyt til dig, der i disse dage står over for at springe ud som højskoleelev. Måske er du allerede begyndt, måske venter du stadig på at spændingen udløses, når du om lidt træder ind på højskolen for første gang. Men hvad er det helt præcist, du går ind til? Og hvad kan du forvente at komme ud med?

Undersøgelsen viser en høj grad af tilfredshed

I undersøgelsen blev forårseleverne bedt om at forholde sig til en række spørgsmål om deres vej til højskolen, deres motivation, deres forventninger og ikke mindst indfrielsen af deres forventninger. Evalueringsskemaerne blev sendt ud til 72 højskoler, og 651 svar kom retur. Evalueringerne er gennemført siden 2011 og har alle årene vist en høj grad af tilfredshed blandt eleverne. 

Alle danske højskoler

På højskolen indgår du i et fællesskab

Resultaterne af undersøgelsen viser, at du som ny højskoleelev blandt andet kan forvente at blive klogere på dig selv, dine værdier, og hvad du står for. 93 procent af forårseleverne i undersøgelsen angiver nemlig at de i nogen, høj eller meget høj grad har fået indfriet deres forventninger i forhold til personlig afklaring. Derudover kan du glæde dig til at danne stærke venskaber og indgå i et fællesskab med andre højskoleelever. Ifølge 96 procent af de adspurgte elever har deres højskoleophold levet op til deres forventninger om venskaber og det sociale fællesskab. 

 Læs mere om livet på højskole

Om højskole