Barbara Moleko

Barbara Moleko brugte højskolen som springbræt til at nå sine drømme.

Jeg ville aldrig være startet på MGK, hvis jeg ikke havde gået på højskole, og jeg var heller ikke kommet på konservatoriet.

Barbara Moleko

Lærte at sigte højere

For Barbara Moleko var højskolen et springbræt til at nå nye højder med sin musik, som hun allerede var dybt passioneret omkring, da hun startede på Den Rytmiske Højskole i Vig. 

"Jeg lærte at, at jeg var dygtig til det, jeg foretog mig, og at alt er muligt. man skal lægge noget arbejde i det, man foretager sig. Og så lærte jeg at man skal huske at lege, fordi det var dér, at inspirationen kom for mig. Det har jeg brugt i mit arbejdsliv lige siden. Det skal være sjovt, det man foretager sig, og ellers skal du stoppe op og overveje, hvorfor det ikke er det. Det tog jeg med mig fra højskolen."

Det var især muligheden for at fordybe sig og arbejde fokuseret med musikken, der gjorde, at hun turde tro på, at musikken kunne blive en levevej:

"Jeg har boet i to forskellige lande så det her med dannelse, musikforståelse, musikhistorie og indføring i højskolesangbogen - det var ret vildt for mig. Jeg lærte at fordybe mig, og selvom teori og teknik ikke er alt, så kan det bruges til at lukke kunsten op. Højskolen lærte mig at sigte højere. Jeg ville fx aldrig være startet på MGK (Musikalsk Grundkursus), hvis jeg ikke havde gået på højskole, og jeg var heller ikke kommet på konservatoriet."